The Adobers – Az Adobe bosszúállói

Grafikai vonalon erős többségben szerepelnek nálunk az Adobe termékei. Így velük vállvetve harcolunk a pixelek csatamezején. Így született egy délután a gondolat, hogy Ők mint a Bosszúállók (Avengers) is megjelenhetnének. Grafikai csapatunk felüdülésként a mindennapokból gyorsan neki is látott, hogy a víziót megvalósítsák. Így sikerült nyolc fő társunkat a mindennapokban megörökíteni, After Effects, Flash, Illustrator, Indesign, Lightroom, PremierPro és persze Photoshop testet öltött, felvértezve egyedi ismertetőjegyeikkel, mint saját pallosukkal a pixelharcban.

A The Adobers, avagy az Adobe bosszúállói természetesen vektor grafikusan készültek el figuránként, csak később utólag az utómunka során alakultak raszteres formában. Kezdésként mint minden esetben kézi rajzzal kezdjük, skiccek formájában alakulnak ki a koncepciórajzok. Ebben a fázisban még erősen képlékeny állapotukat élik meg a rajzok, ezért a vonalak letisztázása és koncepció véglegesítése a következő lépés. Amint ezek is elkészülnek, így már következhet a vektorgrafikus feldolgozás. A figurákat egyedi megjelenésük miatt egyesével kellett körbehatárolni a pentoollal majd a belső részletek kidolgozása következett, ekkor még fekete fehér alapon. Végső lépése a karakterek létrehozásának a színezés volt, amelyet az eredeti Adobe programok ikonjainak színei alapján végeztünk. Végső simítások közé sorolható, hogy a színezést túl sterilnek találta szemünk egy Bosszúálló megszemélyesítésének, így némi textúrázással elértük a végső külsőt.

A karaktereket elhelyeztük a megfelelő környezetbe, az Avengers logójának képére alakítottuk az Adobers és Adobe logóját is. Mivel az állókép nem adta feltétlen vissza azt a hangulatvilágot ami a fejünkben megjelent, így egy rövid trailer formájában meg is mozgattuk az elkészült képeket.

Nagy örömmel dolgoztunk a projekten, sok mosolyt csalt az arcunkra, remek érzés volt kiszakadni a mindennapokból egy saját szórakoztatásra készülő munkával. Reméljük sikerült nekünk is néhány mosolyt csalni a nézők arcára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük