Videókészítés, reklámfilm

A videókészítés, reklámfilm gyártás a John Uram Marketing & Production fő profiljainak egyike. Legyen szó egy esemény megörökítéséről, termékbemutató videó készítéséről, TV reklámokról vagy internetre szánt videóról, a készítés során rengeteg feltételt kell szem előtt tartanunk, de mind közül a legfontosabb, hogy a termék vagy szolgáltatás iránt felkeltsük az érdeklődést, vagy ha úgy tetszik, elültessük a magot. Megrendelőink néha kész forgatókönyvvel fordulnak hozzánk, de többnyire a kreatív ötletektől a komplett forgatási terven keresztül a film vágásáig mindent ránk bíznak. Akár TV-reklámról, termékbemutatóról, esküvői videóról, céges rendezvényről, sporteseményről vagy riportról legyen is szó, keressen bennünket bizalommal!

TV-reklám

Örök klasszikus a TV-reklám, melynek óriási előnye, hogy a néző akkor is megkapja, ha nem kéri, így többnyire kénytelen végignézi, tehát nem a reklámért jött, azt egy műsor mellé csak „ajándékba” kapja. Az emberi agy sajátosságait vizsgálva a reklámpszichológia külön foglalkozik a televíziós reklámokkal. Ha becsukjuk a szemünket és valóban odafigyelünk egy átlagos TV-reklám szövegére, rá fogunk jönni, hogy általában bugyuta, nagyon hétköznapi stílusú és valamiféle végletekig egyszerűsített üzenetet hordoz. Ennek ellenére ez nem nagyon tűnik fel, amikor TV-t nézünk, egyszerűen elfogadjuk a reklámokat az üzenetükkel együtt olyannak, amilyenek. Nem véletlen, hogy ugyanazon termék TV-reklámja és rádióreklámja merőben eltér. Ki tudja, mi az a kollagén-mátrix? Vagy a Bifidus Essensis? Vagy hogy miért lesz 20%-kal kevesebb ráncom? Senki nem tudja. De azt viszont pontosan tudjuk, hogy ezek TV-reklámból kerültek az agyunk nem is olyan eldugott részébe. A TV-reklámokon keresztül tehát sokkal direktebb üzenetek küldhetők a nézőknek, amelyek szépen leülepednek, hogy aztán a megfelelő pillanatban onnan elő tudjuk varázsolni egy kulcsszó, egy szín vagy akár egy dallam segítségével.

Vírusvideó

Persze a reklámfilm ma már nem korlátozódik a TV képernyőjére, hiszen az internet jelentős része a reklámokra épül. Napjaink rohanó társadalmához talán az olyan internetes videók, rövidfilmek igazodtak leginkább, amelyekről sokszor nem is sejtjük, hogy reklámok. A vírusvideók néhány percbe vagy másodpercbe sűrítenek indulatokat, érzelmeket, és persze nem kevés információt hordoznak magukban. Képesek olyan mondanivalót közvetíteni csekély idő alatt, amelyeket csak hosszas beszélgetés vagy érvelés alatt tudnánk eljuttatni a célközönséghez. Az internet közössége egyre nagyobb, és ebből a tortából a konkurenciánk is tisztes szeletet próbál meg kihasítani. Próbáljunk meg a videómegosztó portálokra, mint hatalmas hirdetőtáblákra tekinteni. Az internetes videók hatalmas előnye a nyomon követhetőség, és persze a célközönség pontos paraméterezhetősége. Az internetes reklámoknak merőben eltér a hatásmechanizmusa a TV-reklámétól, hiszen a felhasználó választása, hogy egyáltalán megnyitja-e, így a videónak el kell adnia magát… és a termékünket, szolgáltatásunkat is, mindezt úgy, hogy a néző ujjongva ossza meg ismerőseivel a látottakat. Ki gondolta volna pár éve, hogy újra divatba jönnek az animált GIF-ek? És tessék, ma a pár másodperces kis képekre komplett ágazat kezdett kiépülni, mert egyszerű, rövid, könnyen kezelhető és általában azonnali reakciót vált ki a felhasználókból.

Események, rendezvények

Akár esküvőről, céges rendezvényről, sporteseményről vagy riportról legyen is szó, egy videónál jobban kevés dolog tudja azt összefoglalni. A rendezvényeken a videókészítés során az egyik fontos szempont, hogy a stáb lehetőség szerint “láthatatlan” legyen. Ha idegen fotóssal dolgozunk párhuzamosan, akkor általában egyeztetjük a főbb témákat, és igyekszünk egymással szinkronban haladni, hogy egyikünk se kerüljön a másik lencséje elé, emellett figyelve arra is, hogy az esemény résztvevőit, vendégeit se zavarja a tevékenységünk. Forgattunk több esküvőn, nemzetközi sportesemény gáláján, világbajnokság döntőjének forgatagában, étteremben, katonai kiképzőbázison, rendezvénycsarnokokban, de filmeztünk a Four Seasons és a Marriott Hotel falai közt is. Videókészítés, film, forgatás, operatőr, vágó, reklámfilm, TV reklám, vírusvideó, gerillamarketing, forgatókönyv írás