Marketing megoldások

Marketing megoldások az élet minden területére! Alapvetően nincs polcról levehető, konzervben kapható marketingstratégia. Bizonyos elemek cserélhetők ugyan, de minden vállalkozás, minden termék, minden szolgáltatás eltérő marketingstratégiát igényel, amelyet az adott célközönséghez kell igazítani. Ennek kidolgozása a legelső és legfontosabb dolog, bármit is szeretnénk üzenni leendő vagy akár meglévő partnereinknek. Fontos tudni, hogy ki a célközönség, várhatóan milyen életkorú, milyen nemű, mik lehetnek a szokásai, milyen problémára kereshet megoldást, milyen gondolatokkal kel fel reggel… és vajon milyen érzéseket ébreszt benne az üzenetünk?

Korunk vállalkozásai – legyen az egy manufaktúra vagy egy nagyvállalat – naponta vívják meg saját csatáikat a konkurenciával a partnerek megtartásának és megszerzésének érdekében. A haditerv irodaházak tárgyalóiban születik, a hódított területet pedig felfelé ívelő grafikon jelzi. Akárcsak egy háború, egy reklámkampány sem csupán egyetlen fronton zajlik. Az óriásplakáttól a vírusvideókon keresztül egy népszerűsítő rendezvényig minden egyetlen célt szolgál; szélesebb ügyfélkörre szert tenni. Egy jól kitalált kampány egyes elemei erősítik egymást, és minden eleme szükséges a siker eléréséhez.

Csak egy példa: ha termékünk bevezetéséhez egy nyílt napot szervezünk, az jó. Ha ott színpadi produkció is lesz, az kiváló. De ha ezt nem, vagy rossz helyen hirdetjük meg, az egész rendezvény csupán töredékét hozza annak a sikernek, amit elvártunk volna tőle. Ha ezt rendszeresen szeretnénk megismételni, akkor igenis gondolni kell erre a költségvetés kialakításakor, a jövőbeni terveket még jóval az első „kapavágás” megkezdése előtt tisztázni kell, mert ilyen esetben például egy werkfilm később busásan megtérülhet, ahhoz pedig célszerű az egész folyamatot rögzítenie egy stábnak, de az első alkalommal készült rendezvényfotók is felhasználhatók a következő eseményhez.

marketing megoldások, kampány, reklám, after-sales, reklámkampány, marketing stratégia, marketing tanácsadás, upsell, kampánykezelés, keresőmarketig, adwords, remarketing