Grafikai tervezés

Akár szórólapról, akár óriásplakátról van szó, a grafikai tervezés mindennek az alapja. Nincs névjegykártya gondos tervezőmunka nélkül, ahogy egy weboldal kialakításához is nélkülözhetetlenek az egyedi grafikai megoldások. Grafikai tervezésről beszélhetünk akár egy logó megalkotásakor, de a fotók retusálása vagy a 3D látványtervezés is ide sorolható.

A legtöbb esetben logótervezéssel keresnek fel bennünket, de ebből sok esetben további megbízás vagy tartós együttműködés születik. Megrendelőink sokszor már meglévő arculathoz kérnek új logót, ilyenkor figyelembe vesszük a korábbi arculati elemeket, a kommunikálni kívánt üzenetet és a megrendelő igényeit. A felhasználási területtől függően igény szerint több verziót is készítünk, hiszen adott esetben egy színátmenetes logót nem lehet pólóra hímezni, viszont ugyanazon logó fekete-fehér változata már kényelmesen hímezhető.

Igen nagy számban kapunk megrendelést névjegykártya, szórólap tervezésére és elkészítésére is, ilyenkor a lehetőségek szerint prémium nyomdai partnerünkkel végezzük el a gyártási folyamatokat. Természetesen a nyomdai előkészítés során megrendelőinknek minden esetben elküldjük a kész tervezeteket még a nyomdai leadást megelőzően, így lehetőség van kisebb-nagyobb módosításokra, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

A grafikai tervezés során számtalanszor alkalmazunk digitális alapú szabadkézi rajzot, amelynek köszönhetően sokkal művészibb, emberközelibb látványvilágot hozhatunk létre. Ilyen technikával készülhetnek egyedi logótervek, skiccek, karikatúrák vagy akár komplett látványtervek is. Az alábbi videóban Szádvári László mutatja be, miként születik egy kézzel rajzolt koponya, amely végül egy külföldi megrendelőnk logójának alapja lett.

grafikai tervezés, grafika, szabadkézi rajz, 3D tervezés, szórólap, plakát, névjegykártya, arculat, nyomdai előkészítés, logó