Divatfotózás, modellfotózás

A divatfotózás alatt újabban nem csupán a szűken vett divatvilág marketingképeit értjük, ahol profi modellek pózolnak a legújabb ruhakölteményekben. Napjainkban ide soroljuk azokat a katalógusfotókat, termékbemutató képeket is, amelyek kicsit túlmutatnak a szokványos megoldásokon. Megrendelőink szinte minden esetben valami egyedire, különlegesre vágynak, hogy termékeik megfogják a látogatót, elvarázsolják a nézőt, így a tágabb értelemben vett divatfotózás számunkra is számos izgalmas feladatot hordoz magában.

Természetesen magánszemélyek is szép számmal keresnek minket, hiszen a divatszakma alapja a modellfotózás, így ha valaki – akár tervezőként, akár modellként – a divat világában szeretne elhelyezkedni, elengedhetetlen egy jó portfólió, hiszen mindenhol ezt kérik legelőször. Egy jó fotós meglátja az egyén erősebb oldalát, az esetleges előnytelenségeit pedig megpróbálja láthatatlanná tenni.

Akárcsak a termékfotózás esetében, itt is igaz a mondás, hogy a fényképező elkattintása önmagában nem kihívás. A művészet valójában a helyes megvilágításban, az előkészületek részleteiben, a beállításokban, az alany nyitottságán és nagymértékben az utómunkában rejlik. Az apró bőrhibák, műtéti hegek eltüntetésétől a színkorrekción keresztül egészek a komplett háttér lecseréléséig mindenre létezik megoldás, amelyeket az igényektől függően alkalmazunk.

Divatfotózás, modellfotózás, portfólió, fotózás, katalógusfotó, fotóstúdió