Cop Mortem

Kovalik József Cop Mortem című produkciójának egyes forgatási napjairól készítettünk werkfilmet a Steiner Scenics Armourers SFX meghívására. A magyar akciófilmben olyan nevek tűnnek fel, mint Gáti Oszkár, Gesztesi Károly, Kamarás Iván, Götz Anna, Anger Zsolt, Szabó Győző, Nagy Zsolt vagy éppen Ganxsta Zolee. A Cop Mortem werkfilm forgatásakor az akciódúsabb, látványosabb jeleneteket és azok előkészületeit rögzítettük, így volt lövöldözés, verekedés, motoros és autós jelenetek valamint robbantás is.

Nem a Cop Mortem volt az egyetlen werk a John Uram Marketing & Production életében, hiszen az Isteni műszak forgatásain is készítettünk már előtte felvételeket. Kevesen tudják, de a végleges filmből egy komplett akciójelenet kimaradt, amelynek előkészületeit és magát a jelenetet is lencsevégre kaptuk.

Werkfilm forgatásakor hatványozottan igaz, hogy kimondottan előnyös “láthatatlannak” lenni. Nem zavarhatjuk sem a színészek, sem a stáb munkáját, kötelező észrevétlenül és hangtalanul mozogni, természetesen a kamerák látómezején kívül. Emellett mozgáskor figyelni kell a földön futó kábelekre, a felállított lámpákra és egyéb állványokra, a rendező külön utasításaira és természetesen arra is, hogy a színészeket szünetben se zökkentsük ki a szerepükből. Emellett a technikával sem csaphatunk zajt, így fotózáskor a hangosan csipogó visszajelzéseket, a zárhangot és a vakut mindenképp mellőzni kell.

A Cop Mortem és az Isteni műszak is a szívünkhöz közel álló hazai produkció, amelyek forgatásán számos élménnyel és baráttal gazdagodtunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük